Wielkanocna gorączka. Jak jej sprostać w gastronomii?

Wielkanocna gorączka. Jak jej sprostać w gastronomii?

01 marca 2023

W okresie Wielkanocy lokale gastronomiczne często stają przed wieloma wyzwaniami. Kto nie musiał nagle zmierzyć się z ogromną ilością zamówień, zmianami w rezerwacjach stolików, wystawianiem faktur za spotkania firmowe czy wprowadzaniem nowych promocji świątecznych lub specjalnej karty sezonowej na ostatnią chwilę? W efekcie niejednokrotnie spotykamy się z przeciążonym personelem, brakami w zespole, utrudnioną komunikacją między kuchnią a salą, a także spędzaniem mnóstwa czasu nad aktualizacją cen w systemie. 

Co zrobić, by usprawnić zarządzanie lokalem i nie dać się zwariować?

W takiej sytuacji, kluczowe jest zastosowanie narzędzi, które pozwolą na skuteczne i przede wszystkim zautomatyzowane zarządzanie biznesem gastronomicznym. Jednym z nich jest nasze nowoczesne oprogramowanie iD POS, które powstało zarówno z myślą o codziennej pracy restauratorów, jak i szalonych przedświątecznych okresach.

Realne korzyści dla lokalu

Dzięki zastosowaniu nowoczesnego oprogramowania, właściciele i zarządzający restauracjami mogą znacznie usprawnić swoją pracę, co wpływa korzystnie nie tylko na zadowolenie gości, ale i oczywiście ich zyski. Nasze oprogramowanie iD POS oferuje szereg funkcjonalności, które ułatwią Ci okiełznanie przedświątecznej gorączki:

  • szybsze przyjmowanie i przekazywanie zamówień do kuchni za pomocą tabletów, co skraca czas oczekiwania na jedzenie oraz zwiększa efektywność pracy personelu,
  • możliwa już w kilka chwil zmiana cennika na wszystkich urządzeniach lub wprowadzenie nowej oferty wielkanocnej,
  • swobodna zmiana ustawień stolików na sali, zgodnie z preferencjami gości,
  • generowanie i wysyłka faktury bezpośrednio na adres e-mail zamawiającego, bez konieczności drukowania dokumentu (sprawdzi się przy świątecznych spotkaniach firmowych!),
  • możliwość łatwego podzielenia rachunku.

Nasze rozwiązanie, czyli iD POS, to skuteczne narzędzie, które może znacznie ułatwić prowadzenie restauracji, poprawić efektywność pracy personelu oraz zwiększyć zadowolenie klientów! Jest to szczególnie istotne w sezonie przedświątecznym, gdy lokale pękają w szwach, a zespół ma ręce pełne roboty.

Postaw na automatyzację razem z nami i staw czoła wielkanocnym wyzwaniom!

Newsletter

Nie przegap żadnych nowości - zapisz się już teraz!